Tartaar van zalm met Pastis

Tartaar van rauwe zalm gemarineerd in de Pastis
4 personen
Print
 1. 400 gram rauwe zalm zonder huid
 2. 1 tl grof zeezout
 3. 50 ml Pastis
 4. 2 lente-ui
 5. peper uit de molen
 6. garnering Bieten-cress, of waterkers
 7. voor de Peterselie olie
 8. 100 ml olijfolie
 9. stuk of vijf takjes bladpeterselie
 10. sap van halve citroen
 11. peper en zout
 12. Ook nodig
 13. Staafmixer en evt. opbouw ring
 1. Spoel de zalm even af onder stromend water en maak droog met keukenpapier. Snij de zalm met een scherp mes in kleine reepjes (tartaar) en doe het in een kom. Maak een marinade van de Pastis, ringetjes lente-ui en peper en zout. Giet dit over de zalm in de kom en meng het goed door met een vork. Zet tot gebruik (minimaal een half uur) afgedekt in de koelkast.
 2. Maak peterselie olie door de olie te verwarmen, niet te heet. Ik doe dat in de mengbeker van de staafmixer een minuutje in de magnetron, maar kan natuurlijk ook in een pannetje op het vuur. Hak of knip de peterselie en meng die door de olie samen met citroensap, peper en zout. Meng een paar seconden met de staafmixer en proef of er nog meer sap of peper en zout nodig is. Zet tot gebruik apart, zodat de olie afkoelt en de smaken goed zijn opgenomen.
 3. Serveren
 4. Doe de zalmtartaar in een zeef en druk er de marinade uit. Dit kan goed met de bolle kant van een lepel. De marinade heeft zijn werk gedaan en als je die er niet uit drukt krijg je een vochtige massa op je bord. Schep de zalmtartaar in een ring op een bord. Licht de ring er voorzichtig af. Garneer met Bieten-cress of waterkers en doe rondom wat van de peterselie olie.
De Bonte Keuken http://www.debontekeuken.com/